Pabila hati sudah teringin....

Baru beberapa hari yg lalu aku diceritakan ttg kegatalan guru tersebut...namun beberapa hari yg lalu aku tak tahu kisah sebenarnya...pabila ku tahu semuanya...nak ketawa ada...nak mengata pun ada...apalah pendek sangat akal cikgu tu...padahal perkara ini sepatutnya boleh diatasinya sendiri...hmmm...entahlah...kata org belum kahwin, semuanya baik belaka...lepas kahwin, asyik tak sesuai aje...biarlah....

Tapi yang aku kisahkan sekarang ini bila org yang sepatutnya mengajar menjadi kurang ajar..sepatutnya menjadi tauladan...kini jadi cemuhan...memang pelajar tak mengata depan kita...tapi mereka mengadu pada yang mampu mereka percaya...boleh bergurau tapi ada batasnya...tapi bila selalu buat begitu, jangan marah kalau - kalau nanti awak dituduh gila...pelajar nie nampak guru baik sentiasa...orang yang mereka boleh percaya...jangan sesekali khianati mereka...jangan ingat hanya sebab mereka senyap...kerana tak bererti tiada yang tahu...KAMI TAHU...

2 comments:

Nani Othman said...

wei ni ape kes ni wei?

btw, apesal la you tak dtg main game seven owrds kat blog i?

ok sumpah geli gila i ckp mcm ni dgn you kan?


lol.

Kin-youbi Hime said...

kah...kah...kisah cikgu gatal kat skolah org...tu la...ber'a - yu'dgn org...sumpah geli anak tekak nak sebut...